Fehérjeszegény spenótos zsemlék
Hozzávalók:
0,5 kg BEZGLUTEN fehérjeszegény kenyértészta koncentrátum K03
380 ml meleg víz
2 kanál olaj
20g cukor
10 g só
20 g friss élesztő
30g friss vagy fagyasztott spenót
Elkészítés módja:
Öntsük a vizet a tálba. Adjuk hozzá az apróra vágott, felengedett spenótot, majd adjuk hozzá a sót, olajat, lisztet, cukrot, élesztőt. Alaposan dolgozzuk össze az összes hozzávalót, amíg egynemű tésztát kapunk. Vizes kézzel formázzunk zsemléket és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Fedjük le egy ruhával és meleg helyen kelesszük, amíg zsemlék jól megnőnek. Sütés előtt a zsemlék tetejét kenjük meg olajjal, hogy egy szép színük legyen. Süssük előmelegített sütőben 30 percig 180 °C fokon.
Jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt szavak: bezgluten, egészséges életmód, életmód, ételallergia, Fehérjeszegény diéta, fehérjeszegény élelmiszerek, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, PKU, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejmentes diéta, Tojásmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.