Diós almás sütemény-gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, szójamentes

 

diós almás süti


Hozzávalók:

  • 20 dkg darált dió
  • 5 evőkanál gluténmentes  liszt/mandulaliszt/kókuszliszt
  • 5-6 db közepes méretű alma
  • 3 nagy tojás
  • 4 evőkanál étolaj
  • 10 dkg nyírfacukor
  • ½ tasak sütőpor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3-4 kanál sárgabarack lekvár


Elkészítés: 

diós-almás
meghámozott almák egy részét a tepsi méretétől függően  vékonyra szeleteljük, a többi almát lereszeljük és meglocsoljuk a citromlével. A darált diót keverjük el a sütőporral és a liszttel. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojások sárgáját cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá az étolajat, kicsit keverjük tovább, majd kanalanként adjuk hozzá a diós keveréket és a reszelt almát. A levét ne nyomkodjuk ki, ez fogja adni a tészta nedvességét. Végül, óvatosan adjuk hozzá a keményre vert tojáshabot.

Közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, a vékonyra szeletelt almákkal borítsuk be a tepsi alját, a tésztát egyenletesen terítsük szét rajta.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg. A süteményt fordítsuk rácsra így az almaszeletek kerülnek felülre, még melegen kenjük meg házi lekvárral, mi sárgabarack lekvárt használtunk. A rácson hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat! Nagyon finom , egyszerű sütemény.

A süteményt természetesen elkészíthetik normál lisztből is.

 

Kategória: Desszert, Diabetikus receptek, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tej mentes receptek, Tejcukor mentes receptek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.