Diós almás sütemény-gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, szójamentes
Hozzávalók:
- 20 dkg darált dió
- 5 evőkanál gluténmentes liszt/mandulaliszt/kókuszliszt
- 5-6 db közepes méretű alma
- 3 nagy tojás
- 4 evőkanál étolaj
- 10 dkg nyírfacukor
- ½ tasak sütőpor
- 2 evőkanál citromlé
- 3-4 kanál sárgabarack lekvár
Elkészítés:
A meghámozott almák egy részét a tepsi méretétől függően vékonyra szeleteljük, a többi almát lereszeljük és meglocsoljuk a citromlével. A darált diót keverjük el a sütőporral és a liszttel. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojások sárgáját cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá az étolajat, kicsit keverjük tovább, majd kanalanként adjuk hozzá a diós keveréket és a reszelt almát. A levét ne nyomkodjuk ki, ez fogja adni a tészta nedvességét. Végül, óvatosan adjuk hozzá a keményre vert tojáshabot.
Közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, a vékonyra szeletelt almákkal borítsuk be a tepsi alját, a tésztát egyenletesen terítsük szét rajta.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg. A süteményt fordítsuk rácsra így az almaszeletek kerülnek felülre, még melegen kenjük meg házi lekvárral, mi sárgabarack lekvárt használtunk. A rácson hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat! Nagyon finom , egyszerű sütemény.
A süteményt természetesen elkészíthetik normál lisztből is.