DietABC

1091 Budapest, Üllői út 149.

Hétfö-Péntek: 07:30- tól 18:00- ig
Szombat: 7:30- tól 17:00- ig

Táplálékallergiások és Diétázók szaküzlete
Diabetikus diéta Fehérjeszegény diéta Gluténmentes diéta Reform táplálkozás Tejcukormentes diéta Tejmentes diéta Tojásmentes diéta
banner
Tovább
  • Főoldal
  • Bemutatkozunk
    • Cégünkről – DiétABC
    • Gluténmentes pékség
    • DiétaCafé bemutatkozó
    • DiétaTipp – Dietetikai tanácsadás
    • Képek
  • Hasznos tudnivalók
    • Diéta info
      • Anyagcserebetegségek
      • Bélbetegségek
      • Életmód
      • Ételallergia, intolerancia
      • Fogyókúra
      • Reformtáplálkozás
      • Élelmiszerek tápanyagtartalma
      • Tápanyagok
      • Zöldségek, gyümölcsök jelentősége
    • Egyéb hasznos
    • Hivatkozások
  • Aktuális
    • Akciók
    • Felhívás
    • Események
    • Új termékek
    • Összes cikkünk
  • Receptek
    • Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek
    • Tejcukor mentes receptek
    • Tej mentes receptek
    • Diétás receptvideók
    • Diétás Receptek
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Kenyér, pékáru
    • Facebook nyereményjáték receptek
  • Szakértők
    • Önök kérdezték
    • DiétaTipp – Dietetikai tanácsadás
  • Elérhetőségeink
  • Webshop
  • GM gyártói nyilatkozatok
DietABC > Hasznos tudnivalók
  • Élelmiszerek tápanyagtartalmaGörögdinnye

    Görögdinnye A görögdinnye a tökfélék családjába tartozó, Afrika déli részéről származó növényfaj, illetve annak termésének a neve. Sokan édes íze miatt gyümölcsnek tartják, de termesztéstechnikailag zöldségnek számít. A görögdinnye az...

    Olvassa tovább
  • Legkedveltebb Hasznos infónk:

    Legkedveltebb Hasznos infónk:

    Tartalom: Mik a diabétesz tényezői? Mit tehetünk a diabétesz megelőzése érdekében? A diabétesz étrend összeállításának fő szempontjai Étkezési tanácsok a mindennapokban diabétesz esetén Gabonafélék, kenyér, pékáru és a diabétesz Tej...

    Folytatás...
  • Ajánló további friss bejegyzéseinkből

    • Segítségét kéri az Agrárkamara mentes termékek vizsgálatához
    • Húsvéti nyitvatartás
    • Akciós csütörtöki napok 2025-ben is!
Válasszon kategóriát!
    • Diéta info
      • Ételallergia, intolerancia
      • Anyagcserebetegségek
      • Bélbetegségek
      • Életmód
      • Reformtáplálkozás
      • Fogyókúra
      • Tápanyagok
      • Élelmiszerek tápanyagtartalma
      • Zöldségek, gyümölcsök jelentősége
    • Egyéb hasznos
      • Olvasnivalók
      • Cikk ajánló
      • Könyv ajánló
      • Gluténmentes gyártói nyilatkozatok
    • Hivatkozások
      • Hasznos linkek
      • Partnereink
      • Szakmai oldalak
    • DiétABC kérdőív
    • DiétABC Hírlevelek
    • Szakértők
    • Kérdezzen dietetikusunktól
    • Dietetikus válaszok
    • Bemutatkozunk
Bezár

Hasznos tudnivalók

Információk, cikkek ajánlók

Mi mindenre jó a citrom?

Tudtad, hogy a citrom frissítő hatásán kívül, kiválóan alkalmazható hajöblítésre, de készíthetünk belőle különböző arcpakolásokat is, például mézzel keverve kiváló hidratáló krémet kapunk. Népi tapasztalat szerint rovarcsípés esetén a csípésre...

Görögdinnye

GörögdinnyeGörögdinnye A görögdinnye a tökfélék családjába tartozó, Afrika déli részéről származó növényfaj, illetve annak termésének a neve. Sokan édes íze miatt gyümölcsnek tartják, de termesztéstechnikailag zöldségnek számít. A görögdinnye az...

Élelmiszerek tápanyagtartalma Tápanyagok Zöldségek, gyümölcsök jelentősége

Középpontban a sonka

Végre megérkezett a tavasz, kisütött a nap, lassan vége a hosszú böjti időszaknak. Közeleg a Húsvét és a háziasszonyok ismét törhetik a fejüket milyen finomságok kerüljenek az ünnepi asztalra. Most a sonkával kapcsolatos...

Olvasnivalók

Tojástan, avagy minden amit a tojásról tudni érdemes

Tojásvásárlás, mi kerül a dobozba?   A hazai boltok polcain tojásból is egyre nagyobb a kínálat. Kapható kisebb-nagyobb méretű, fehér vagy barna héjú tojással is találkozhatunk. Egy átlagos tyúktojás mintegy...

Előétel Olvasnivalók Tápanyagok

Farsangi időszak

Tippek, tanácsok az egészséges torkoskodáshoz   Farsang a bálok, bulik, disznóvágás, kocsonyafűzés, szóval a nagy evések ideje. Még alig keveredtünk ki az év végi káposzta, hal, pulyka és bejgli áradatból...

Olvasnivalók

Hogyan készítsük el a farsangi ételeket egészségesen?

  Elsőnek talán furcsán hangzik, hogyan is lehet elkészíteni ezeket az ételeket egészségesen úgy, hogy a mulatság ne végződjék rossz emlékű hasfájással, gyomorrontással vagy rosszulléttel. A megoldás? Nem más, mint ...

Életmód Előétel Főétel Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek Olvasnivalók

Édes Karácsony

  December, az év utolsó és talán legédesebb hónapja. A következő hetek a közelgő Karácsony szellemében telnek, napról-napra mindenhol érezhető lesz az ünnep illata és hangulata. A meghitt karácsonyhoz hagyományosan...

Gluténmentes gabonafélék: amaránt és tápióka jelentősége

Amaránt A pszeudogabonák egyik legismertebb képviselője, a Föld egyik legősibb kultúrnövénye. A disznóparéjok családjába tartozó számos faja között gyomnövények, dísznövények és magjáért, illetve leveleiért termesztett gabonanövények is megtalálhatóak. Bár az...

Olvasnivalók Reformtáplálkozás

Sütőtök és a csicsóka jelentősége táplálkozásunkban

 Sütőtök A sütőtök tápanyagtartalma igen kiemelkedő, igazi vitamin bombának is nevezhetjük. Hazánkban az egész ország területén régóta termesztik.  Legnagyobb termesztő terület Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nagydobos környékén található. Táplálkozás-élettani szerepe: télen fontos szerepet játszik az egészséges táplálkozásban vitaminok közül kiemelkedik B2, B11,...

DiétABC Hírlevelek Zöldségek, gyümölcsök jelentősége

Szimbiózisban testünk mikroflórájával, jótékony baktériumok kívül-belül.

  Testünk elsődleges kapcsolata  környezetével a különböző testfelszíni felületeken, a bőrön, nyálkahártyákon keresztül jön létre. A külvilágból származó „idegen anyagoknak”, melyek éppúgy lehetnek számunkra hasznosak, mint károsak, ezeken a hámfelszíneken...

Egyéb hasznos Olvasnivalók

Emésztés, felszívódás, malabszorpció

Az emésztőrendszer az a kapu, melyen keresztül a tápanyagok (nutriensek) a szervezetbe kerülnek. Az emésztés és felszívódás többlépcsős, összetett folyamata során a táplálékkal felvett makro tápanyagok – fehérjék, zsírok, szénhidrátok...

Olvasnivalók

Fruktóz története

Ha érdeklődsz a túlzott fruktóz fogyasztás káros következményeinek tudományos okairól, az alábbi cikket ajánljuk figyelmedbe.A fruktóz története

Diéta info Olvasnivalók
2/9 123456789
  •      

    Gluténmentes friss pékáruk

    Gluténmentes étterem

    Gluténmentes, diétás kávézó

    Szederinda gluténmentes étterem

     

    Webáruházunkban többezer termék közül válogathat.

    Térjen be hozzánk, válogasson mentes termékeinkből

    Vegye igénybe diétás tanácsadásunkat.

     

  • Igénybevehető kedvezmények:

    torzsvasarloi kartya_85x54mm.pdf       Ferencváros kártya elfogadóhely          EDC kártya elfogadóhely            LEOE tagsági kártya

  • Kapcsolat: 1091 Budapest, Üllői út 149. | Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 07:30-18:00, Szombat: 7:30-17:00 | Telefon: Telefonszámaink | E-mail: info@dietabc.hu

  • Barbara | Bezgluten | FE-Mini |Gliadino | Glutenix | Mester | Nutri Free | Schar | Sváb | Tóthék | Gluténmentes termékek | Laktózmentes termékek | Fehérjeszegény termékek | Gluténmentes webáruház

    DiétABC © Minden jog fenntartva. Az oldalon található tartalmak teljes vagy részleges másolása csak és kizárólag a DiétABC írásos engedélyével valósítható meg. Médiaajánlat, Adatkezelési tájékoztató