Olvasnivalók
hasznos olvasnivalók és tudnivalók a táplálkozásról, diétákról, allergiákról, zöldségekről, gyümölcsökről, vitaminokról, ásványi anyagokról
Milyen élelmiszereket válasszunk coeliákia és cukorbetegség együttes előfordulása esetén?
A cöliákia együttes fennállása esetében a cukorbetegség kezdete általában fiatalabb korra tolódik. Legtöbbször a diabetes kerül előbb felismerésre, a CD diagnózisa csak az esetek 10-25%-ban előzi meg a cukorbetegségét. A...
Itt a Farsang áll a bál, avagy hogyan torkoskodjunk egészségesen a farsangi időszakban is?
Középpontban a sonka
Végre megérkezett a tavasz, kisütött a nap, lassan vége a hosszú böjti időszaknak. Közeleg a Húsvét és a háziasszonyok ismét törhetik a fejüket milyen finomságok kerüljenek az ünnepi asztalra. Most a sonkával kapcsolatos...
Tojástan, avagy minden amit a tojásról tudni érdemes
Farsangi időszak
Tippek, tanácsok az egészséges torkoskodáshoz Farsang a bálok, bulik, disznóvágás, kocsonyafűzés, szóval a nagy evések ideje. Még alig keveredtünk ki az év végi káposzta, hal, pulyka és bejgli áradatból...
Hogyan készítsük el a farsangi ételeket egészségesen?
Gluténmentes gabonafélék: amaránt és tápióka jelentősége
Szimbiózisban testünk mikroflórájával, jótékony baktériumok kívül-belül.
Emésztés, felszívódás, malabszorpció
Az emésztőrendszer az a kapu, melyen keresztül a tápanyagok (nutriensek) a szervezetbe kerülnek. Az emésztés és felszívódás többlépcsős, összetett folyamata során a táplálékkal felvett makro tápanyagok – fehérjék, zsírok, szénhidrátok...