Farsangi időszak

Tippek, tanácsok az egészséges torkoskodáshoz

 

evés-ivás
Farsang a bálok, bulik, disznóvágás, kocsonyafűzés, szóval a nagy evések ideje. Még alig keveredtünk ki az év végi káposzta, hal, pulyka és bejgli áradatból máris itt az újabb ok, hogy elcsábuljunk és megszegjük újévi diétás fogadalmainkat:-)

Azért ne szaladjunk ilyen előre:-) , mert a  hamvazó szerdát követő 40 napos böjt alatt persze lesz lehetőség ledolgozni a felesleges kalóriákat, de aki a farsangot is az egészséges életmód szabályai szerint vészelné át az alábbi cikkünkben számos tanácsot praktikát találhat.


Ide kattintva hasznos tanácsot, praktikákat olvashatsz, hogyan farsangolj egészségesebben

fánk sütés

A farsang körüli szokásokról, hagyományokról  itt olvashatsz bővebben

 

A farsang szimbolikus süteménye a Fánk

A farsang szinte elképzelhetetlen fánk nélkül. A puha, szaftos, élesztős tésztát bő zsiradékban szalagosra sütik, bőven porcukrozzák, végül lekvárral koronázzák meg. Igazi kalória bomba, de kétségtelenül isteni finom tud lenni és végül is, egy évben egyszer, mértékkel miért is ne ehetnénk?

fánk

 

Sajnos, egyre többen vannak, akik különböző okokból ezt a klasszikus készítésű fánkot egyáltalán nem ehetik, mert allergia vagy intolerancia miatt, a cukor,  tej, tojás problémát okoz vagy cöliákiások és gluténmentes diétát tartanak.

fánk készítés

Nekik szeretnénk ezekkel a kipróbált gluténmentes farsangi receptekkel segíteni, melyet ide kattintva olvashattok tovább.

A bejegyzés kategóriája: Olvasnivalók
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.