Farsangoljunk reform módon
Farsang a bálok, bulik, disznóvágás, kocsonyafűzés, szóval a nagy evések ideje. Még alig keveredtünk ki az év végi káposzta, hal, pulyka és bejgli áradatból máris itt az újabb ok, hogy elcsábuljunk és megszegjük újévi diétás fogadalmainkat.
A farsang szinte elképzelhetetlen fánk nélkül. A puha, szaftos, élesztős tésztát bő zsiradékban szalagosra sütik, bőven porcukrozzák, végül lekvárral koronázzák meg. Igazi kalória bomba, de kétségtelenül isteni finom tud lenni és végül is, egy évben egyszer, mértékkel miért is ne.
Egyre többen vannak azonban, akik különböző okokból ezt a klasszikus készítésű fánkot egyáltalán nem ehetik, mert árt a cukor, a tej, vagy tojás, nem ehetnek fehér lisztet, vagy lisztérzékenyek és gluténmentes diétát tartanak.