Marhapörkölt három különböző körettel : fogyasztható gluténmentes-diabetikus étrendben

Marhapörkölt 3 körettel

Marhapörkölt tésztával

Marhapörkölt főtt burgonyával

Hozzávalók:

60 dkg sovány marhahús (lábszár, felsál, fartő),

20 dkg vöröshagyma,

3-4 gerezd fokhagyma,

só, bors, fűszerpaprika, köménymag, olaj,

10 dkg zöldpaprika,

10 dkg paradicsom,

1dl száraz vörösbor

Elkészítés:
Olajat hevítünk, a finomra vágott vöröshagymát megpirítunk, sózzuk. Levesszük a tűzről és a pirospaprikával gyorsan elkeverjük. A koc­kák­ra vá­gott húst és meg­for­gat­juk, egy ke­vés vi­zet a­dunk hoz­zá, sóz­zuk, fi­no­man meg­bor­soz­zuk, hoz­zá­ad­juk a fokhagymát, fel­darabolt pa­ra­di­cso­mot és a csí­kok­ra vá­gott zöld­pap­ri­kát, fedő a­latt mér­sé­kelt lán­gon pá­rol­juk. Ha már puhára párolódott, levesszük a fedőt, és a le­vét kis­sé elfőzzük.

Szénhidráttartalom köretenként:

200g Főtt burgonya: 188 kcal, 40 g szénhidrát
(50g száraz rizs) Főtt rizs: 177 kcal, 39 g szénhidrát
(50g száraz) Tésztaköret/gluténmentes 19 kcal, 37g szénhidrát

A recept videóját ide kattintva megtekintheti. A recept fogyasztható gluténmentes, diabetikus, tejmentes, laktózmentes étrendben is.

Jó étvágyat Kívánunk!

A bejegyzés kategóriája: Diabetikus receptek, Főétel, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.