Sós-fűszeres túrótorta-glutén és laktózmentes
A túrótortát általában édes, gyümölcsös desszertként ismerjük, de miért is ne lehetne sós-fűszeres formában készíteni?
Hozzávalók
250 g laktózmentes túró
250 g laktózmentes tejföl
3 tojás
50 g rizsdara
20 g kukoricakeményítő
5-6 koktélparadicsom
1 újhagyma
petrezselyem
ízlés szerint fűszerek
só, bors, bazsalikom, oregano
Elkészítés
A túrót törjük át, vagy késes aprítóval pépesítsük. Verjük fel az egész tojásokat, egy tálban keverjük össze a rizsdarát és 10 g keményítőt 150 g tejföllel, majd dolgozzuk össze a tésztát, tetszés szerint fűszerezzük, keverjük hozzá, a felaprított újhagymát.
Egy piteformát béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát.
A koktélparadicsomot vágjuk kockára és a tészta tetején osszuk el. A maradék tejfölt keverjük össze a keményítővel és kenjük a tészta tetejére.
175 fokra előmelegített sütőben süssük 45 percig.
Langyosan a legfinomabb, önmagában, de kihűlve is kiváló köret.
Jó étvágyat hozzá!
Kiemelt szavak: gluténmentes, Gluténmentes diéta, húsvéti recept, köret, laktózmentes, sós-fűszeres étel, Tejcukor mentes diéta.
Közvetlen link.