Sós-fűszeres túrótorta-glutén és laktózmentes

Sós túrótorta szelet

Sós- fűszeres túrótorta gluténmentes, laktózmentes

A túrótortát általában édes, gyümölcsös desszertként ismerjük, de miért is ne lehetne sós-fűszeres formában készíteni?

Hozzávalók

250 g laktózmentes túró

250 g laktózmentes tejföl

3 tojás

50 g rizsdara

20 g kukoricakeményítő

5-6 koktélparadicsom

1 újhagyma

petrezselyem

ízlés szerint fűszerek

só, bors, bazsalikom, oregano

Elkészítés

A túrót törjük át, vagy késes aprítóval pépesítsük. Verjük fel az egész tojásokat, egy tálban keverjük össze a rizsdarát és 10 g keményítőt 150 g tejföllel, majd dolgozzuk össze a tésztát, tetszés szerint fűszerezzük, keverjük hozzá, a felaprított újhagymát.

Egy piteformát béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát.

A koktélparadicsomot vágjuk kockára és a tészta tetején osszuk el. A maradék tejfölt keverjük össze a keményítővel és kenjük a tészta tetejére.
175 fokra előmelegített sütőben süssük 45 percig.

Sós túrótorta

Langyosan a legfinomabb, önmagában, de kihűlve is kiváló köret.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés kategóriája: Aktuális, Desszert, Főétel, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.