Hajdina jelentősége táplálkozásunkban

hajdina

A hajdina vagy más néven pohánka, a keserűfűfélék családjába tartozó gabona. A hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztjuk.

.

Táplálkozás-élettani jelentősége:

• Jelentős a vitamin és ásványi anyag tartalma.
B-vitamin tartalma kiemelkedő, gazdag B1, B2 vitaminforrásunk, de tartalmaz még C-és E vitamint is
• cink, réz, mangán, magnézium és kalcium tartalma kiemelkedő
• gazdag fehérjeforrás
• gazdag élelmi rostforrásunk, melynek köszönhetően jól alkalmazható székrekedés elleni étrendi kezelésben
• jól beilleszthető a gluténmentes étrendbe
felhasználása sokrétű, készíthetünk belőle például kását, süteményt, palacsintát, köretet.

Recept ajánlatunk: Hajdinalisztes spenótos tortilla

hajdinalisztes tortilla

A bejegyzés kategóriája: Olvasnivalók, Reformtáplálkozás
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.