Hajdina jelentősége táplálkozásunkban
A hajdina vagy más néven pohánka, a keserűfűfélék családjába tartozó gabona. A hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztjuk.
.
Táplálkozás-élettani jelentősége:
• Jelentős a vitamin és ásványi anyag tartalma.
• B-vitamin tartalma kiemelkedő, gazdag B1, B2 vitaminforrásunk, de tartalmaz még C-és E vitamint is
• cink, réz, mangán, magnézium és kalcium tartalma kiemelkedő
• gazdag fehérjeforrás
• gazdag élelmi rostforrásunk, melynek köszönhetően jól alkalmazható székrekedés elleni étrendi kezelésben
• jól beilleszthető a gluténmentes étrendbe
• felhasználása sokrétű, készíthetünk belőle például kását, süteményt, palacsintát, köretet.
Recept ajánlatunk: Hajdinalisztes spenótos tortilla
Kiemelt szavak: egészséges életmód, életmód, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, Kalcium, üzlet.
Közvetlen link.