Kalciumban gazdag Ízletes Ebéd

Hajdinalisztes spenótos tortilla tonhallal

Hozzávalók
6 db tortillához:
20 dkg hajdinaliszt,
2 tojás,
3dl tej vagy rizstej,
0,5dl napraforgóolaj,

Töltelék:
1 evőkanál olaj,
20 dkg mélyhűtött spenót, vagy kb. kétszeres mennyiségű friss spenót levél,
1 tojás,
1dl tej vagy rizstej,
0,5dl tejszín vagy rizstejszín,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 db natúr tonhalkonzerv,
Citromlé, só, bors

Elkészítés
A tojást, a tejjel, egy kevés olajjal felverjük, sózzuk. Annyi hajdinalisztet adunk hozzá, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. A tésztába ízlés szerint felaprított spenótot, fokhagymát, paradicsomot, reszelt cukkinit is tehetünk. Vaslapon, vagy teflon palacsintasütőben olaj nélkül közepes méretű palacsintákat sütünk.
A spenótot egy lábasban egy kevés olajon felengedjük, sózzuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Felengedjük a tejjel és felforraljuk. A tejszínt egy tojássárgájával jól elkeverjük. Levesszük a tűzről a spenótot és habverővel folyamatosan keverve 1-2 evőkanál forró mártást adunk a tejszínes tojáshoz, majd ezt további keverés mellett a spenótmártáshoz adjuk. Gyorsan kell dolgoznunk, mert ezt a sűrítési módot csak forró ételeknél lehet használni. A már megkötött, más néven légírózott ételt ismét felforralni nem szabad, mert a tojás összefut benne.
A kisütött palacsintákat utána tortillaként kezeljük. Megkenjük őket a spenótmártással és a lecsepegtetett, villával összetört tonhalat elosztjuk rajtuk. Kevés citromlével meglocsoljuk. Tetszés szerint megszórjuk reszelt sajttal. A felcsavart tésztalapokat friss zöldséggel tálaljuk.

Jó étvágyat Kívánunk!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.