Gluténmentes, tejmentes, laktózmentes sós perec

glutén-,laktóz-,tejmentes

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg Schar MixB liszt

5 dkg rizsliszt

180 ml tej/laktózmentes tej/ rizstej

25 g élesztő

1 teáskanál cukor

2 teáskanál só

3 evőkanál olaj

A főzéshez:

1,5 evőkanál szódabikarbóna

1,5 l víz

A kenéshez: 1 db tojás vagy tejmentes margarin

Sós öntethez:

4 csapott evőkanál rizsliszt,

2 csapott evőkanál só, kevés víz

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 10 percig állni hagyjuk. Jól formálható, rugalmas tésztát kapunk, kicsit átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk. Ujjnyi vastag, kb. 50 cm hosszú rudakat készítünk és perec formára hajtjuk.  Lábasban a vizet a szódabikarbónával felforraljuk és a pereceket forrásban lévő vízbe tesszük kb. 20-25 másodpercre. Egy szűrőkanállal kiemeljük, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 5 percet pihentetjük őket.
A pereceket megkenjük a felvert tojással vagy margarinnal és előmelegített sütőben 210 C fokon 12 percig sütjük. Közben elkészítjük a sós öntetet. A lisztből, sóból és vízből tejföl sűrűségű masszát készítünk. A félig megsült pereceket meglocsoljuk a sós keverékkel, majd visszatesszük a sütőbe, míg szép aranybarnára sül.

Jó étvágyat Kívánunk!

A receptet természetesen elkészíthetik normál lisztből is.

A recept videóját ide kattintva megtekintheti.

 

A bejegyzés kategóriája: Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Kenyér, pékáru, Receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.