Cukkinis muffin
Hozzávalók:
50 dkg cukkini,
25 dkg tönkölyliszt/gluténmentes liszt
fél csomag sütőpor,
10 dkg olvasztott sütőmargarin,
2 db tojás,
1 kis pohár natúr joghurt/laktózmentes joghurt
10 dkg vöröshagyma,
1 nagy gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
ízlés szerint őrölt fekete bors (lehet egy csapott teáskanál),
kevés pirospaprika
Elkészítés:
A cukkinit a lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk. Az olvasztott margarint a tojásokkal jól elkeverjük, majd belepréseljük a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a joghurtot és a jól kinyomkodott cukkinit. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel, majd a cukkinis masszához adjuk. A tésztát a papírral bélelt formába kanalazzuk.
180 fokos sütőben 18- 20 perc alatt készre sül.
Tápanyagtartalom 1 főre: 168 kcal, 19 g szénhidrát
A muffin-t elkészíthetik laktózmentesen, tejmentesen és gluténmentes változatban is.
Jó étvágyat Kívánunk!
Kiemelt szavak: cukorbetegség, diéta, Diéta cukorbetegek számára, életmód, elhízás, recept, receptek, reform élelmiszer, Reform táplálkozás, üzlet.
Közvetlen link.