Diós golyók glutén-,tej-,tojásmentes

 

 

Hozzávalók:

A bögre mérete 200g

3/4 bögre dió (kb.1500g)

1 bögre Bezgluten uni mix lisztkeverék

3/4 bögre cukor (kb.150g)

1/2 kocka olvasztott vaj/tejmentes margarin

1 tojás vagy 2 teáskanál tojáspótló por

1 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál szódabikarbóna

1 rúd vanília/vaníliás cukor

kevés olaj

 

Elkészítés:

A diót megdaráljuk, kikaparjuk a vanília rúd belsejét, a tojást villával felverjük vagy a csomagoláson lévő recept szerint elkészítjük a tojáspótlót.

Az összetevőket összekeverjük és fél órára hűtőbe tesszük. Fontos, hogy a tésztánk ne legyen ragacsos-szükség esetén keverjünk hozzá olajat vagy lisztet.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a masszából kis golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsiben 20-25 perc alatt készre sütünk. Ízlés szerint megforgathatjuk porcukorba vagy kakaós/fahéjas porcukorban is.

A sütemény ideális kávéhoz, teához vagy egy csésze meleg tej/kakaó mellé 🙂

Íze az olasz biscotti ínyencségre emlékeztet.

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tej mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.