Halak, Halkészítmények tápanyagtartalma
Halak, halkészítmények 100g mennyiségre vonatkozó tápanyagtartalma |
|||||
Energia (kJ/kcal) | Fehérje (g) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) | Kalcium (mg) | |
Fogas |
136/86 |
19,0 |
0,2 |
0,8 |
210 |
Amur |
609/145 |
18,0 |
0,2 |
7,5 |
– |
Busa |
395/94 |
18,0 |
0,6 |
1,9 |
130 |
Balin |
521/124 |
17,8 |
0 |
5,5 |
– |
Angolna |
1239/295 |
15,0 |
0 |
25,0 |
– |
Harcsa |
336/280 |
17,5 |
0,2 |
0,8 |
– |
Heck |
374/89 |
20,2 |
0 |
0,9 |
69 |
Keszeg |
320/77 |
16,9 |
0,2 |
0,8 |
– |
Lazac |
895/213 |
20,0 |
0,2 |
14,0 |
– |
Pisztráng |
487/116 |
21,5 |
0,2 |
2,9 |
– |
Ponty (nyurga) |
424/101 |
16,0 |
0,1 |
4,0 |
30 |
Ponty (tükör) |
613/146 |
15,8 |
0,1 |
8,7 |
– |
Füstölt angolna |
2016/480 |
27,7 |
0,2 |
39,4 |
– |
Halászlé |
126/30 |
4,1 |
1,0 |
1,0 |
– |
Hering (göngyölt) |
937/223 |
19,8 |
1,0 |
14,8 |
– |
Hering (mustáros) |
773/184 |
15,9 |
2,5 |
11,7 |
– |
Hering (olajos) |
1604/382 |
15,9 |
0,7 |
33,8 |
– |
Hering (paradicsomos) |
911/217 |
18,9 |
0,8 |
14,6 |
78 |
Kaviár |
1151/274 |
26,0 |
4,6 |
16,0 |
– |
Olajos hal (magyar) |
1151/274 |
18,6 |
0,1 |
21,3 |
270 |
Rácponty |
546/130 |
7,1 |
7,4 |
7,6 |
– |
Szardínia (olajos) |
1226/292 |
22,5 |
0,3 |
21,4 |
– |
Szardínia halpaprikás |
286/68 |
8,7 |
0,9 |
3,1 |
– |
Szegedi halpaprikás |
286/68 |
8,7 |
0,9 |
3,1 |
– |
Tőkehalszelet, olajos |
1155/275 |
16,1 |
0,2 |
22,4 |
– |
Forrás: Rodler Imre: Új Tápanyagtáblázat, 2006
Kiemelt szavak: Diéta cukorbetegek számára, Gluténmentes diéta, Kalcium.
Közvetlen link.