Májgaluska leves: glutén-tej-és laktózmentes
- 1,5 l tyúkhúsleves alaplé,vagy 1 tasak húsleves alappor,
- 20 dkg vegyes zöldség,
- 5 dkg gomba,
- 15 dkg csirkemáj,
- 10 dkg Schar zsemlemorzsa,
- 1 tojás,
- só, bors,
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Nagyobb karikákra vágjuk a zöldséget, feldaraboljuk a gombát, hagymát és a korábban megfőzött, vagy instant alapból készült húslevesbe főzzük. A galuskához a csirkemájat ledaráljuk, sóval, borssal, vágott petrezselyemmel összekeverjük. Beleütjük a tojást, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy összeálljon, és kanállal szaggatható legyen.
Amint a zöldség megpuhult, a forrásban lévő levesbe közepes méretű galuskákat kanalazunk. 2-3 perc alatt készre főzzük.
Jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt szavak: egészséges életmód, életmód, gluténmentes, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Tejmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.