Szoktatok kölest fogyasztani?

köles étel

 

A köles az egyik legősibb termesztett gabonaféle. B vitaminokban és ásványi anyagokban (vas, magnézium, foszfor, kálium) igen gazdag, de magas a rost-, és a fehérjetartalma is.
A hagyományos gabonáknál könnyebben emészthető. Az egyetlen lúgos kémhatású gabona. Jótékonyan hat a kötőszövetek állapotára, javítja az immunrendszer működését. Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a szérum koleszterin szint. Vashiányos állapotokban is kiváló.

Felhasználása igen sokrétű: fogyaszthatjuk köretként, salátaként, készíthetünk belőle sós vagy édes kásákat, süteményeket, pudingot, körözöttet, töltött – rakott ételeket. Lisztje lepény- és palacsintasütésre, ételek sűrítésére is alkalmas.
Fogyasszátok bátran:-)

A bejegyzés kategóriája: Hasznos tudnivalók, Reformtáplálkozás
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.