Gyümölcstorta
Hozzávalók:
20 dkg It’s us Miklos univerzális lisztkeverék
½ csomag sütőpor
3 tojás
15dkg cukor
1 dl víz
1 dl olaj
csipet só
Töltelékhez:
1 csomag Haas pudingpor (vaníliás)
gyümölcs ízlés szerint
Haas tortazselé
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszában. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és 175 fokon (légkeverés nélkül) 15 perc alatt készre sütjük. Ne vegyük ki a formából, abban hagyjuk kihűlni.
Míg sül a piskótánk, készítsük el a pudingot a leírás szerint kókusztejjel/rizstejjel vagy akár laktózmentes tejjel. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd kenjük a megsült tésztára. Ízlés szerint tehetünk rá epret, barackot, szőlőt, banánt stb.
Készítsük el a zselatint és öntsük a piskótára. Tegyük hűtőbe kb. 1 órára és már fogyaszthatjuk is.
Kiemelt szavak: gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, lisztérzékenység, recept, receptek, tejmentes.
Közvetlen link.