Könyvajánló: Hasznos tanácsok böjtölés idejére

Könyvajánló:

Táplálkozástudományi kézikönyv a természetgyógyászatban

taplalkozastudomanyi-kezikonyv

Tartalom

Egyre jobban szaporodnak ismereteink arról, hogy a táplálkozásnak milyen fontos szerepe van az egészség megőrzése, illetve bizonyos betegségek megelőzése, s kezelése terén. Sajnos napjainkban az emberek többsége helytelenül táplálkozik, pedig a lényeg az, hogy olyan élelmiszereket fogyasszunk, amelyek a test számára kedvezőek, s a kedvezőtlen hatású termékeket hagyjuk el, de legalábbis csökkentsük. Ehhez nyújt segítséget jelen könyv, mely a különböző irányzatokat részletesen taglalja, bemutatva azok előnyeit és hátrányait.

Bevezetés

1. Az egészséges táplálkozás története és jelentősége

Alapismeretek
2. Mennyire tudományos a táplálkozással foglalkozó orvoslás?
3. Az alapreguláció és a táplálkozás
4. Teljeskörű táplálkozási formák
5. Ortomolukuláris medicina
6. Böjt és intenzív dietétika

Terápiás ajánlások
7. Ajánlások konkrét betegségek és panaszok kezelésére / szív- és érrendszer, légzőszervek, gyomor- és bélrendszer…

Modern táplálkozáskutatás
8. Tápanyagsűrűség – táplálkozáskutatás új aspektusa
9. Tápanyagajánlások
10. Speciális élelmiszerek
11. Vitamin- és ásványianyagtáblázatok

Függelék
12. Élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
13. Ajurvédikus táplálkozási ajánlások
14. Idegen szavak magyarázata

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.