Lekváros, csokis keksz
Hozzávalók:
- 25 dkg gluténmentes liszt (Schar Mix B vagy C, Hammer Mühle)
- 5 dkg darált mandula
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 ek kakaópor
- 1 tojás
- 12 dkg puha vaj
- 20 dkg ét vagy tej tortabavonó
- 20 dkg pikáns lekvár
Elkészítése:
A hozzávalókból jól gyúrható tésztát készítünk, két darabra vágjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. 15 percig hűtőben pihentetjük. Rizsliszttel megszórt deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. A nyújtófát és a formákat is lisztezzük be.
200 ° C-os (légkeverésnél 180 ° C) sütőben 8-10 percig ( a kakaósak gyorsabban sülnek) sütjük. Ha kihűltek a felmelegítetett lekvárral 1 barna 1 világos darabot összeragasztunk. A kekeszeket félig megmártjuk a vízfürdőben felolvasztott bevonóban. Alufólián, hűvös helyen hagyjuk dermedni. Sokáig eltartható.