Fenyőmagos töltött pulyka

 

fenyőmagos töltött pulyka


Hozzávalók

•    margarin az alufólia kikenéséhez
•    20 szelet nagyobb sonka
•    1 kg pulykamell

A töltelékhez
•    2,5 dkg tejmentes margarin (pl. Liga)
•    1 evőkanál olívaolaj
•    2 fej vöröshagyma
•    15 dkg sonka
•    5 dkg fenyőmag
•    4 gerezd fokhagyma
•     zsályalevél
•    2 db citrom reszelt héja
•    kb. 40 g petrezselyem
•    100 g gluténmentes zsemlemorzsa
•    1 db tojás
•    só,bors


Elkészítés

fenyőmagos pulyka
A töltelékhez egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olajat, beletesszük a felszeletelt hagymát, üvegesre pároljuk, majd kiszedjük és félretesszük.
A kockára vágott sonkát kb. 5 perc alatt aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fenyőmagot, a finomra vágott fokhagymát, a felaprított zsályát és a citromhéjat. További 1 percig sütjük, míg a fenyőmag barnulni nem kezd.
Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, majd az egészet ráöntjük a hagymára. Hozzákeverjük a zsemlemorzsát a tojással együtt, és sózzuk, borsozzuk.
Kivajazunk egy 50×60 cm-es alufóliát. Egymással párhuzamosan ráhelyezünk 5 szál kötözőspárgát
(amivel a pulykamellet össze tudjuk kötözni), majd a sonkaszeleteket rácsszerűen elhelyezzük a spárgákon.
Felnyitjuk a bőrével lefelé fordított pulykamellet, és mindkét oldalát néhány helyen behasítjuk. Folpackkal befedjük, és sodrófával addig lapítjuk, míg a hús mindenhol 5 cm vékony nem lesz. Egy téglalap alakú formát kapunk. (Ügyeljünk, hogy a bőrét ne sértsük meg!)
A pulykamellet a sonkaszeletekre helyezzük, sózzuk, borsozzuk, majd rákanalazzuk a tölteléket. Ezután a pulykamellet a sonkaszeletekkel együtt felgöngyölítjük, a spárgával pedig szorosan összekötözzük, nehogy a töltelék kifolyjon.
A sütőt előmelegítjük 180 °-ra. A húst kb. 1 óra alatt megsütjük.
Az utolsó 10 percben a fólia nélkül sütjük. Amikor megsült, kivesszük a sütőből, és lefedve 10 percig pihentetjük.

Kicsit időigényes , de megéri elkészíteni, mert nagyon finom főétel lehet az ünnepi menühöz is.

A recept megjelent a receptvarázs oldalán is.

Kukoricás burgonyapüré almába töltve

almába töltött burgyonípüré

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg burgonya
  • 4 db nagyobb alma
  • 1 konzerv kukorica

Elkészítés

A burgonyát apró kockára vágjuk, ízesítjük és megfőzzük, majd összetörjük, margarinnal és egy kevés tejjel. Belekeverjük a kukoricát majd az almákba töltjük a burgonyapürét. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

Az almát kettévágjuk magházát kivájjuk és a belsejét kiszedjük

A bejegyzés kategóriája: Főétel, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.