Almás mákos sütemény

 

almás mákos

gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, szójamentes

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojássárgája
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált mák
  • 1 teáskanál  sütőpor
  • 1-2 evőkanál méz

az almás réteghez:

  • 8-10 db alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál méz

a habhoz:

  • 6 tojásfehérje
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál méz
  • 5 dkg darált mák

Elkészítés: 
Először az almás réteget készítjük el, amihez az almát lereszeljük és a mézzel, citromlével és fahéjjal közepes lángon, néha átkeverve megpároljuk. Akkor jó, ha a leve nagyjából elpárolgott már. Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát, amihez a tojássárgáját kihabosítjuk, majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. Egy kisebb formába nyomkodjuk. Erre tesszük a párolt almát.
Elsimítjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből, citromléből és mézből kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk a mákot is. Az almás rétegre kenjük, majd újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe.

Tipp: A tetejére kenhetünk házi baracklekvárt.

Az eredmény egy könnyű nem túl édes sütemény.

Forrás: Pocak Panna Paleo konyhája

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tej mentes receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.