Almás mákos sütemény

gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, szójamentes
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojássárgája
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darált mák
- 1 teáskanál sütőpor
- 1-2 evőkanál méz
az almás réteghez:
- 8-10 db alma
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál méz
a habhoz:
- 6 tojásfehérje
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál méz
- 5 dkg darált mák
Elkészítés:
Először az almás réteget készítjük el, amihez az almát lereszeljük és a mézzel, citromlével és fahéjjal közepes lángon, néha átkeverve megpároljuk. Akkor jó, ha a leve nagyjából elpárolgott már. Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát, amihez a tojássárgáját kihabosítjuk, majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. Egy kisebb formába nyomkodjuk. Erre tesszük a párolt almát.
Elsimítjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből, citromléből és mézből kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk a mákot is. Az almás rétegre kenjük, majd újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Tipp: A tetejére kenhetünk házi baracklekvárt.
Az eredmény egy könnyű nem túl édes sütemény.
Forrás: Pocak Panna Paleo konyhája
Kiemelt szavak: egészséges életmód, életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Reform táplálkozás, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta, Tejmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.