Élelmiszerek glikémiás indexe

Élelmiszerek glikémiás indexe

90-120% malátacukor, méz, cukrozott üdítők, burgonyapüré, főtt burgonya, corn flakes, datolya, fehér kenyér, hagyományos zsemle és kifli
70-90% extrudált kenyér, puffasztott gabona, kétszersült, kekszek, édes müzli, pudingpor, tejberizs, fehér liszt, félbarna kenyér, hagyományos főtt tészták, kalács, szőlő, görögdinnye, sült burgonya
50-70% zabpehely, kukorica, főtt rizs, banán, fekete kenyér, ananász, 100%-os gyümölcslé, müzli, zöldborsó, kivi
30-50 % tej, joghurt, kefir, hazai gyümölcsök (pl. alma, körte, szilva, sárgabarack stb.), durum tészták, narancs, tejszínes fagylaltok, vadrizs
30% alatt gyümölcscukor, szorbit, lencse, bab, dió, diabetikus méz, korpás müzli, grépfút, szójatej
15% alatt spárga, brokkoli, mogyoró, karfiol, zeller, uborka, padlizsán, zöldbab, saláták, paprika, spenót, cukkini, tök, paradicsom, retek, cékla

 Forrás: Winkler Gábor:Diabetológia a háziorvosi gyakorlatban, SpringMed Kiadó, 2012

A bejegyzés kategóriája: Élelmiszerek tápanyagtartalma
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.