Marhapörkölt három különböző körettel : fogyasztható gluténmentes-diabetikus étrendben
Marhapörkölt 3 körettel
Hozzávalók:
60 dkg sovány marhahús (lábszár, felsál, fartő),
20 dkg vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
só, bors, fűszerpaprika, köménymag, olaj,
10 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom,
1dl száraz vörösbor
Elkészítés:
Olajat hevítünk, a finomra vágott vöröshagymát megpirítunk, sózzuk. Levesszük a tűzről és a pirospaprikával gyorsan elkeverjük. A kockákra vágott húst és megforgatjuk, egy kevés vizet adunk hozzá, sózzuk, finoman megborsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, feldarabolt paradicsomot és a csíkokra vágott zöldpaprikát, fedő alatt mérsékelt lángon pároljuk. Ha már puhára párolódott, levesszük a fedőt, és a levét kissé elfőzzük.
Szénhidráttartalom köretenként:
200g Főtt burgonya: 188 kcal, 40 g szénhidrát
(50g száraz rizs) Főtt rizs: 177 kcal, 39 g szénhidrát
(50g száraz) Tésztaköret/gluténmentes 19 kcal, 37g szénhidrát
A recept videóját ide kattintva megtekintheti. A recept fogyasztható gluténmentes, diabetikus, tejmentes, laktózmentes étrendben is.
Jó étvágyat Kívánunk!
Kiemelt szavak: cukorbetegség, életmód, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Tejcukor mentes diéta, tejmentes, Tejmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.