Gluténmentes, tejmentes, laktózmentes sós perec
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg Schar MixB liszt
5 dkg rizsliszt
180 ml tej/laktózmentes tej/ rizstej
25 g élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
3 evőkanál olaj
A főzéshez:
1,5 evőkanál szódabikarbóna
1,5 l víz
A kenéshez: 1 db tojás vagy tejmentes margarin
Sós öntethez:
4 csapott evőkanál rizsliszt,
2 csapott evőkanál só, kevés víz
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 10 percig állni hagyjuk. Jól formálható, rugalmas tésztát kapunk, kicsit átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk. Ujjnyi vastag, kb. 50 cm hosszú rudakat készítünk és perec formára hajtjuk. Lábasban a vizet a szódabikarbónával felforraljuk és a pereceket forrásban lévő vízbe tesszük kb. 20-25 másodpercre. Egy szűrőkanállal kiemeljük, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 5 percet pihentetjük őket.
A pereceket megkenjük a felvert tojással vagy margarinnal és előmelegített sütőben 210 C fokon 12 percig sütjük. Közben elkészítjük a sós öntetet. A lisztből, sóból és vízből tejföl sűrűségű masszát készítünk. A félig megsült pereceket meglocsoljuk a sós keverékkel, majd visszatesszük a sütőbe, míg szép aranybarnára sül.
Jó étvágyat Kívánunk!
A receptet természetesen elkészíthetik normál lisztből is.
A recept videóját ide kattintva megtekintheti.
Kiemelt szavak: ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.