Kollár Anita Glutenno szezámmagos és köménymagos sós keksz receptje
Hozzávalók a tésztához:
1 kg Glutenno Alba fehér cipó lisztkeverék
15 g sütőpor
25 g só
40 dkg margarin
Tetejére:
1 tojás, enyhén felverve
20g köménymag
20 g szezámmag
Elkészítés:
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és sóval. Hozzáadjuk a tojásokat, a margarint és a kókusztejszínt. Összedagasztjuk.
Formázás:
A kész tésztát négy egyforma részre osztjuk. Mindegyik darabot kinyújtjuk 1-1 akkora sütőpapíron, amekkora a sütőtepsi. Rácsozóval felvágjuk, esetleg kiszúrjuk (5×5 cm az ideális méret).
Tojással megkenjük és kömény vagy szezámmaggal megszórjuk. Kicsit széthúzzuk őket, hogy egyenletesen legyenek egymás mellett a tepsin. Legalább 30 percre tepsivel együtt a hűtőbe tesszük sütés előtt.
A felvágott, beízesített nyers tészta akár 3 napig is maradhat a hűtőben, bármikor lehet sütni!
Sütés: 190 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.
A receptet köszönjük Kollár Anitának
Jó étvágyat kívánunk:-)
2016-03-11
Kiemelt szavak: Gluténmentes diéta.
Közvetlen link.