Karácsonyi mandulás keksz

gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, diabetikus, szójamentes
Hozzávalók kb. 25 darabhoz
- 100 g mandula
- 100 g dió
- 2 tojásfehérje
- 80 g nyírfacukor/cukor
- 2 evőkanál gluténmentes lenmagliszt/kókuszliszt/zabliszt/mákliszt/mandulaliszt/rizsliszt/gesztenyeliszt
- mandulaforgács a forgatáshoz
Elkészítés:
A diót és a mandulát ledaráljuk. A tojásfehérjét lazán felverjük, beletesszük a diót és a mandulát, a cukrot és a 2 kanál lisztet, majd összekeverjük. Kis gömböket formálunk majd megforgatjuk a mandulaforgácsban. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk hamar készen van, nehogy túlsüssük.
Puha, finom süteményt kapunk.
A recept ötletét a kifőztük.hu oldalán találtuk.