Különleges csokoládétorta minden alkalomra
Hozzávalók
Liszt helyett összesen 250 g reggelizéshez való pehely, puffasztott magok, kész müzli, dió, mandula, mogyoró szükséges.
A mi tortánk az alábbiakból készült:
- 1 csomag puffasztott barna rizsszelet
- 50 g puffasztott cirok / hajdina
- 50 g darált dió / mandula / mogyoró
- 50 g hajdina és köleskása vegyesen
- 200 g jó minőségű étcsokoládé, legalább 60% kakaótartalommal (tejmentes)
- 125 g kókuszolaj
- 200 g xilit / eritrit
- 4 tojás
Elkészítés
A száraz hozzávalókat aprítógépbe tesszük és megdaráljuk. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és jól összekeverjük . A tojások habját felverjük, a sárgákat az édesítővel habosra keverjük. A langyosra hűlt csokoládét a tojáshoz adjuk, majd kanalanként hozzákeverjük a darált magokat. Egy elég ragadós tömör masszát kapunk, amit a felvert tojáshabbal fogunk kicsit fellazítani. A tortaformát kiolajozzuk, az aljára sütőpapírt teszünk. Ez a tészta mennyiség egy 26 cm-es formához elegendő. A masszát önteni nem lehet, inkább egyenletesen belenyomkodjuk a formába.
160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt sül készre. Az alkalomtól függően díszítsük. Jól illik hozzá egy fanyar ízű lekvár (birsalma,som, szeder, ribizli), esetleg frissen készített gyümölcs fagylalt.
TIPP:
Gyors és egészséges fagylaltot otthon is készíthetünk.
100 g fagyasztott gyümölcsöt 50 ml tejjel – lehet rizstej, kókusztej is – pár csepp citromlével össze turmixolunk, ízlés szerint mézzel, agáve sziruppal vagy egyéb édesítőszerrel édesítjük.
Az eredeti receptet egy kicsit átalakítottuk, amit ide kattintva talál.
Kiemelt szavak: cukorbetegség, Diéta cukorbetegek számára, egészséges életmód, életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Reform táplálkozás, Táplálékallergia, Tejmentes diéta.
Közvetlen link.