Ünnepi csokoládétorta liszt nélkül

 

Hozzávalók:

  • 22 dkg étcsokoládé (tejmentes)
  • 25 dkg durvára őrölt dió, mogyoró vagy mandula ( mandulával a legfinomabb)
  • 4 tojás (tojáspótló is használható)
  • 12,5 dkg vaj v margarin
  • 20 dkg eritrit/xilit/cukor

Elkészítése:

A csokoládét felaprítjuk és a dióval együtt megdaráljuk. A vajat 150g cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és további 2-3 percig keverjük. A diós, csokoládés keveréket apránként adjuk a masszához, fakanállal vagy keverőlapáttal dolgozzunk. Verjük fel a tojásfehérjét majdnem keményre, ekkor kanalanként adjuk hozzá a maradék cukrot. Együtt verjük tovább, amíg fényes habot nem kapunk. Óvatosan, több részletben dolgozzuk hozzá a felvert habot a csokis masszához.
A tortaformát kenjük ki vékonyan zsiradékkal, utána béleljük ki az alját és oldalát is sütőpapírral. Öntsük a tésztát az így elkészített formába és 150 C-ra előmelegített sütőben (ne használjuk a légkeverést, mert nagyon kiszárítja) lassan, 60-70 percen keresztül süssük. A formában hagyjuk kihűlni. A torta napokkal előbb elkészíthető, légmentesen záródó dobozban egy hétig is eláll. Tálalás előtt tetszés szerint díszíthető.

Nagyon finom, de tömény sütemény, tölteléket nem igényel.

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.