Vaníliás puha hókifli

 

hókifli

gluténmentes,laktózmentes,tejfehérjementes,szójamentes

Hozzávalók

• 130 g fehér rizsliszt, 30 g cirokliszt, 60 g burgonyakeményítő, 30 g kukoricakeményítő

• 12,5 dkg cukor/nyírfacukor

• 2 csomag vaníliás cukor

• 2 tojás

• 18-20 dkg vaj / tejmentes margarin

• 12,5 dkg darált dió vagy mogyoró


Díszítés

6 dkg porcukor
4 csomag vaníliás cukor


Elkészítés

Hókifli 01
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összedolgozzuk. A kapott tészta puhább állagú, kissé
ragacsos lesz, ezért folpackba csomagoljuk és kb. fél órán át hűvös helyen pihentetjük.

A munka felületet, gyúródeszkát szórjuk meg rizsliszttel. A tésztából formázzunk 2 cm vastag rudat és ezt kb. 1,5 cm hosszú szeletekre daraboljuk. A darabokat kisujjnyi vastagra sodorjuk, végüket elvékonyítjuk, és kifli formára hajtjuk.

hókifli készítése
Zsírpapírral bélelt tepsire rakjuk, a kiflik között legalább 2-3 cm távolságot hagyjunk.

200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C) előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.

hókifli sütés
A kifliket még melegen megforgatjuk a vaníliás cukor és porcukor keverékben.

hókifli forgatás

 

Nagyon finom puha,  diós kifli. Kiváló sütemény karácsonykor és ünnepnapokon, de akár a hétköznapokon is. Sokáig eláll és puha marad.

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.