Barackos piskóta gluténmentes-,tejmentes

 

barackos piskóta
Hozzávalók:

  • 20 dkg Schar mix B/Bezgluten extra univerzális liszt/barna rizsliszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 15dkg cukor/nyírfacukor/eritrit/1:4 édesítő
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 45 dkg őszibarack
  • 5 dkg cukor/nyírfacukor/édesítő
  • 2 evőkanál étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor
  • kevés citromlé
  • rumaroma

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszában. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és 175 fokon (légkeverés nélkül) 15 perc alatt készre sütjük. Ne vegyük ki a formából, abban hagyjuk kihűlni.


Közben készítsük el a barackos tölteléket

őszibarack torta
A barackot meghámozzuk, felkockázzuk. 2 dl vízben elkeverjük a cukrot, kevés citromlével, rumaromával ízesítjük, felforraljuk, majd a barackkal együtt még pár percig forraljuk. A keményítőt, vagy pudingport kevés vízzel csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a barackot. Még melegen ráöntjük a piskótára, elegyengetjük a tetejét, ha már kihűlt tegyük hűtőbe a tálalásig.

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető délutáni édesség

Jó étvágyat kívánunk!

A recept természetesen normál lisztből is elkészíthető.

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tej mentes receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.