Barackos piskóta gluténmentes-,tejmentes
Hozzávalók:
- 20 dkg Schar mix B/Bezgluten extra univerzális liszt/barna rizsliszt
- ½ csomag sütőpor
- 3 tojás
- 15dkg cukor/nyírfacukor/eritrit/1:4 édesítő
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- csipet só
Töltelékhez:
- 45 dkg őszibarack
- 5 dkg cukor/nyírfacukor/édesítő
- 2 evőkanál étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor
- kevés citromlé
- rumaroma
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszában. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és 175 fokon (légkeverés nélkül) 15 perc alatt készre sütjük. Ne vegyük ki a formából, abban hagyjuk kihűlni.
Közben készítsük el a barackos tölteléket
A barackot meghámozzuk, felkockázzuk. 2 dl vízben elkeverjük a cukrot, kevés citromlével, rumaromával ízesítjük, felforraljuk, majd a barackkal együtt még pár percig forraljuk. A keményítőt, vagy pudingport kevés vízzel csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a barackot. Még melegen ráöntjük a piskótára, elegyengetjük a tetejét, ha már kihűlt tegyük hűtőbe a tálalásig.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető délutáni édesség
Jó étvágyat kívánunk!
A recept természetesen normál lisztből is elkészíthető.
Kiemelt szavak: egészséges életmód, életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta, Tejmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.