Mézes kalács glutén-,tej és tojásmentes

 

gluténmentes mézes sütemény recept

Hozzávalók:

  • ½ bögre cukor
  • 3 bögre liszt (Schar Mix B, Bezgluten házi liszt)
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. só
  •  2 tk őrölt gyömbér
  •  2 tk fahéj
  •  ½ tk. körölt szegfűszeg
  • ½ tk. szerecsendió
  • ½ font tejmentes margarin
  •  ½ bögre méz
    (1 bögre kb. ¼ l, 1 font= 453g)

Elkészítés:

A cukrot, lisztet, sót, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük majd a puha vajjal összedolgozzuk.

Hozzáadjuk a mézet, összegyúrjuk, és két cipót formázunk belőle. A kész tésztát legalább 1 órát pihentetjük, de legjobb este elkészíteni és másnap reggelig állni hagyni. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2-3 milliméter vastagságúra. Tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kellő távolságra (kb. 1,5 szeresére nőnek).

180 C-ra (légkeveréses 160 C) előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük (amíg, világos zsemle színű nem lesz).

Tipp: Dobozba rakva hetekig eláll és puha marad. A fűszereket helyettesíthetjük Mézeskalács fűszerkeverékkel is.

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tej mentes receptek, Tejcukor mentes receptek, Tojás mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.