Gluténmentes sült kenyér és zsemle
Hozzávalók:
- 30 dkg Schar MixB
- 15 g élesztő
- 10 g olaj
- 3 dkg pattogatott amarant mag
- 400 ml víz
- 2 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
Elkészítés:
A hozzávalókat a folyadékkal kezdve keverőtálba öntjük, robotgép segítségével jól összedolgozzuk. Olajozott kenyér és/vagy zsemleformába kanalazzuk, tetejüket elsimítjuk. A kenyeret meleg, párás helyen megkelesztjük. A zsemléket nem szükséges keleszteni, elég pihentetni sütés előtt. 18 percig 220 C°, majd 15 percig 180 C°-on sütjük
Kiemelt szavak: gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózintolerancia, lisztérzékenység, Tejmentes diéta, Tojásmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.