Linzer alaprecept

A honlapon már fellelhető régi bevált linzer alapreceptünket dolgoztuk át. A tésztából készíthetünk többféle változatot. Ízesíthetjük kakaóval, fahéjjal, gyömbérrel, kardamommal , kettőt-kettőt összetölthetünk, lekvárral, mogyorókrémmel és még olvasztott csokiba is márthatjuk.

Nagyon finom, nem túl édes linzer tésztát kapunk.


kakaós-fahéjas keksz

Hozzávalók

• 270 g fehér rizsliszt

• 90 g burgonyakeményítő

• 40 g kukoricakeményítő

• 10 dkg darált mandula

• 25 dkg tejmentes margarin (pl. Liga)

• 2 tojássárgája

• 15 dkg cukor

• ½ teáskanál szódabikarbóna

• 1 ¼ xantán


További változat

  • 2 evőkanál natúr kakaópor, vagy
  • 1 teáskanál fahéj, vagy
  • ½ mokkáskanál őrölt szegfűszeg, vagy gyömbér

Töltött keksz

  • 25 dkg pikáns ízű lekvár/szeder, áfonya
  • 30 dkg ét tortabevonó csokoládé


Elkészítés

kakaós-fahéjas keksz 3
A hozzávalókat összegyúrjuk és legalább fél órát pihentetjük hűtőben. Legjobb, ha egy teljes éjszakát állni hagyjuk. Vékonyan kinyújtjuk és tetszés szerint különböző figurákkal kiszúrjuk.

A receptet  Kollár Anita ihlette, az átdolgozás a Gluténmentes és finom! szakácskönyv alapján készült. 

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tej mentes receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.