Linzer alaprecept
A honlapon már fellelhető régi bevált linzer alapreceptünket dolgoztuk át. A tésztából készíthetünk többféle változatot. Ízesíthetjük kakaóval, fahéjjal, gyömbérrel, kardamommal , kettőt-kettőt összetölthetünk, lekvárral, mogyorókrémmel és még olvasztott csokiba is márthatjuk.
Nagyon finom, nem túl édes linzer tésztát kapunk.
Hozzávalók
• 270 g fehér rizsliszt
• 90 g burgonyakeményítő
• 40 g kukoricakeményítő
• 10 dkg darált mandula
• 25 dkg tejmentes margarin (pl. Liga)
• 2 tojássárgája
• 15 dkg cukor
• ½ teáskanál szódabikarbóna
• 1 ¼ xantán
További változat
- 2 evőkanál natúr kakaópor, vagy
- 1 teáskanál fahéj, vagy
- ½ mokkáskanál őrölt szegfűszeg, vagy gyömbér
Töltött keksz
- 25 dkg pikáns ízű lekvár/szeder, áfonya
- 30 dkg ét tortabevonó csokoládé
Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk és legalább fél órát pihentetjük hűtőben. Legjobb, ha egy teljes éjszakát állni hagyjuk. Vékonyan kinyújtjuk és tetszés szerint különböző figurákkal kiszúrjuk.
A receptet Kollár Anita ihlette, az átdolgozás a Gluténmentes és finom! szakácskönyv alapján készült.
Kiemelt szavak: életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, lisztérzékenység, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.