Csirkemell alagút

 

csirkemell baconbe


Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemell/pulykamell
  • 200 g nagyobb szelet sonka
  • 20 dkg kemény reszelt sajt (pl. Trappista, Pannónia)
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál tejföl/laktózmentes tejföl/rizstejszín
  • 3 evőkanál gluténmentes liszt (pl. rizsliszt)
  • fűszerkeverék
  • gluténmentes zsemlemorzsa

 

Elkészítés

A húst vágjuk apró kockára és fűszerezzük be (pl. Íz-Tár csirkekirály fűszerkeverékkel) és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk megszórjuk zsemlemorzsával vagy sütőpapírral kibéleljük. Kibéleljük a sonkával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk sonkacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 10 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 50 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült fordítsuk ki a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítsuk míg a sonka nem kap egy kis színt.

Köretnek készíthetünk hozzá salátát is.

Jó étvágyat kívánunk!

A recept ötletét Andi konyháján találtuk.

 

A bejegyzés kategóriája: Főétel, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.