Csirkemell alagút
Hozzávalók
- 80 dkg csirkemell/pulykamell
- 200 g nagyobb szelet sonka
- 20 dkg kemény reszelt sajt (pl. Trappista, Pannónia)
- 2 tojás
- 4 evőkanál tejföl/laktózmentes tejföl/rizstejszín
- 3 evőkanál gluténmentes liszt (pl. rizsliszt)
- fűszerkeverék
- gluténmentes zsemlemorzsa
Elkészítés
A húst vágjuk apró kockára és fűszerezzük be (pl. Íz-Tár csirkekirály fűszerkeverékkel) és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk megszórjuk zsemlemorzsával vagy sütőpapírral kibéleljük. Kibéleljük a sonkával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk sonkacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 10 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 50 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült fordítsuk ki a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítsuk míg a sonka nem kap egy kis színt.
Köretnek készíthetünk hozzá salátát is.
Jó étvágyat kívánunk!
A recept ötletét Andi konyháján találtuk.
Kiemelt szavak: bezgluten, életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózintolerancia, lisztérzékenység, üzlet.
Közvetlen link.