Laktózmentes citromos túrótorta egyszerűen
Hozzávalók:
- 250 g laktózmentes túró
- 2 doboz 12% -os laktózmentes tejföl vagy joghurt
- 15 dkg cukor / xilit
- 1 rúd vanília
- 4 tojás
- 5 dkg kukoricakeményítő
- 2 bio citrom
Elkészítés:
Egy lapos süteményestálat, vagy piteformát kibélelünk zsírpapírral. A citromokat megmossuk, az egyiket kisebb darabokra vágjuk, kimagozzuk, héjastól az aprítógépbe tesszük, a másiknak lereszeljük a héját, a húsát kiszedegetjük a hártyák közül, ezt félretesszük A citromot, a tojásokkal és a cukorral pépes-krémesre keverjük, hozzáadjuk a túrót, ezzel tovább keverjük, de nem kell, hogy a túró teljesen egynemű legyen. Beledolgozzuk a keményítővel csomómentesre kevert laktózmentes tejfölt, majd a citromhéj és a citrom darabkák is jöhetnek, végül a vanília kikapart magjai.
Az egészet a formába öntjük és mehet a 170 °C-ra előmelegített sütőbe. Kb. 30 perc kell, hogy megsüljön.
Tipp: Sütés előtt vegyes gyümölcsökkel színesíthetjük.
A süteményekbe szőröstül-bőröstül beleaprított citrom ötletét Kollár Anitától lestük el.
A süteményt természetesen elkészíthetjük normál tejből és tejfölből is.
Kiemelt szavak: ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta.
Közvetlen link.