Rizsfelfújt tejmentesen

Tejmnetes rizsfelfújt

tejmentes,laktózmentes,gluténmentes,szójamentes


Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 1 vaníliarúd
  • 10 dkg xilit
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 4 tojás
  • ízlés szerint narancs, vagy citromhéj, mazsola, aszalt áfonya, meggy
  • darált dió

Elkészítés:

A rizst mossuk át, majd tegyük fel főni annyi vízben, amennyi ellepi, sózzuk meg. Ha a víz elforrt adjuk hozzá a kókusztej ¾- ét, a vanília kikapart magjait és lassú tűzön főzzük. A maradék tejet apránként adjuk hozzá, többször keverjük át. Akkor jó, ha a rizsszemek már puhák, de még nem ragacsosak, vigyázzunk, ne legyen túl száraz.

Amíg a rizs hűl, a tojások sárgáját a cukorral keverjük fehéredésig, a fehérjét egy csipet sóval verjük közepesen kemény habbá.

A rizshez keverhetünk mazsolát, aszalt áfonyát, vagy más aszalt gyümölcsöt. Reszelhetünk bele almát is, amit kevés fahéjjal, citromlével elkeverünk. A reszelt citromhéj mellett, a citrom húsát és kevés citromlevet is adhatunk hozzá, de különleges ízt ad, ha narancsot használunk.

A langyos rizshez keverjük a cukros tojássárgáját, majd óvatosan dolgozzuk bele a habot is. Zsiradékkal kikent, darált dióval megszórt hőálló edénybe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt arany barnára sütjük.

 

TIPP: Próbáljuk ki a receptet rizs helyett kölessel, ehhez aszalt szilvát, vagy fahéjas almát javaslunk ízesítésnek.

Jó étvágyat kívánunk!

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Reformtáplálkozási receptek, Tej mentes receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.