Fehérjeszegény kenyér
50 dkg Bezgluten fehérjeszegény liszt,
3 ek olaj,
20 g élesztő,
450 ml víz, vagy fehérjeszegény tej,
2 ek zsíros tejföl,
1 tk só,
2 tk cukor,
1 ek ételízesítő,
Elkészítés:
Egy közepes méretű kenyérformát kiolajozunk. A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és robotgép segítségével kidolgozzuk. A galuskatészta állagú masszát a formába simítjuk. Meleg helyen 20-25 percig kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük. 180-200 °C – on 30 percig sütjük. Rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni, és csak ez után szeleteljük.
Készítsék el Önök is, Jó étvágyat Kívánunk!
A recept természetes elkészíthető sima lisztből is.
A recept videóját ide kattintva megtekintheti.
Kiemelt szavak: bezgluten, életmód, ételallergia, Fehérjeszegény diéta, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, lisztérzékenység, recept, receptek, üzlet.
Közvetlen link.