Desszert Ajánlatunk:Stíriai metélt

gluténmentes, laktózmentes

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró/laktózmentes tehéntúró,

15-18 dkg Mester tésztaliszt,

1 tojás,

1 kanál tejföl/laktózmentes tejföl,

1.cs.vaníliás cukor,

3 evőkanál cukor,

1,5 dl tejföl/laktózmentes tejföl,

2 dkg vaj/liga margarin,

citromhéj, mazsola,

2 tojás,


Elkészítés:
Az áttört túróval, 1 tojással a liszttel, kevés sóval és 1 kanál tejföllel közepesen kemény gyúrt tésztát készítünk. Gyufaszál vastagságúra nyújtjuk, és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, és utána jól lecsurgatjuk. A vajat 2 tojás sárgájával, cukorral, és a tejföllel jól elkeverjük. Beletesszük a citromhéjat, mazsolát, vaníliás cukrot, és végül hozzákeverjük a kifőtt tésztát.

Legvégül óvatosan a tojások felvert habját. Zsiradékkal kikent és morzsával meghintett formába öntjük, és forró sütőben pirosra sütjük. Cukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

A recept videóját ide kattintva megtekintheti.

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.