Desszert Ajánlatunk:Stíriai metélt
![8_2](http://dietabc.hu/wp-content/uploads/2012/10/8_2-300x243.jpg)
gluténmentes, laktózmentes
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró/laktózmentes tehéntúró,
15-18 dkg Mester tésztaliszt,
1 tojás,
1 kanál tejföl/laktózmentes tejföl,
1.cs.vaníliás cukor,
3 evőkanál cukor,
1,5 dl tejföl/laktózmentes tejföl,
2 dkg vaj/liga margarin,
citromhéj, mazsola,
2 tojás,
só
Elkészítés:
Az áttört túróval, 1 tojással a liszttel, kevés sóval és 1 kanál tejföllel közepesen kemény gyúrt tésztát készítünk. Gyufaszál vastagságúra nyújtjuk, és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, és utána jól lecsurgatjuk. A vajat 2 tojás sárgájával, cukorral, és a tejföllel jól elkeverjük. Beletesszük a citromhéjat, mazsolát, vaníliás cukrot, és végül hozzákeverjük a kifőtt tésztát.
Legvégül óvatosan a tojások felvert habját. Zsiradékkal kikent és morzsával meghintett formába öntjük, és forró sütőben pirosra sütjük. Cukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt szavak: diéta, egészséges életmód, életmód, ételallergia, gluténmentes, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.