Gyors Almás-Mákos sütemény
Almás-mákos süti glutén-és tejmentesen
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mák
- 5 evőkanál gluténmentes liszt (kb 10 dkg)
- 4-5 db közepes méretű alma
- 3 nagy tojás
- 4 evőkanál étolaj
- 10 dkg nyírfacukor
- ½ tasak sütőpor
- 2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A meghámozott almák egy részét a tepsi méretétől függően vékonyra szeleteljük, a többi almát lereszeljük és meglocsoljuk a citromlével. A darált mákot keverjük el a sütőporral és a liszttel. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojások sárgáját cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá az étolajat, kicsit keverjük tovább, majd kanalanként adjuk hozzá a mákos keveréket és a reszelt almát. A levét ne nyomkodjuk ki, ez fogja adni a tészta nedvességét. Végül, óvatosan adjuk hozzá a keményre vert tojáshabot.
Közepes méretű tepsit béleljünk ki sütő papírral, a vékonyra szeletelt almákkal borítsuk be a tepsi alját, a tésztát egyenletesen terítsük szét rajta. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg. A süteményt fordítsuk rácsra így az almaszeletek kerülnek felülre, és még melegen szórjuk meg porcukorral. A rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp: tetejét porcukor helyett meglocsolhatjuk lekvárral
Nagyon könnyű tésztájú, több napig friss süteményt kapunk.
Jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt szavak: életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta, Tejmentes diéta.
Közvetlen link.