Gyors Almás-Mákos sütemény

Almás-mákos süti glutén-és tejmentesen

almás-mákos sütemény

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mák
  • 5 evőkanál gluténmentes  liszt (kb 10 dkg)
  • 4-5 db közepes méretű alma
  • 3 nagy tojás
  • 4 evőkanál étolaj
  • 10 dkg nyírfacukor
  • ½ tasak sütőpor
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés: 
A meghámozott almák egy részét a tepsi méretétől függően  vékonyra szeleteljük, a többi almát lereszeljük és meglocsoljuk a citromlével. A darált mákot keverjük el a sütőporral és a liszttel. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojások sárgáját cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá az étolajat, kicsit keverjük tovább, majd kanalanként adjuk hozzá a mákos keveréket és a reszelt almát. A levét ne nyomkodjuk ki, ez fogja adni a tészta nedvességét. Végül, óvatosan adjuk hozzá a keményre vert tojáshabot.

Közepes méretű tepsit béleljünk ki sütő papírral, a vékonyra szeletelt almákkal borítsuk be a tepsi alját, a tésztát egyenletesen terítsük szét rajta. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg. A süteményt fordítsuk rácsra így az almaszeletek kerülnek felülre, és még melegen szórjuk meg porcukorral. A rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp: tetejét porcukor helyett meglocsolhatjuk lekvárral

Nagyon könnyű tésztájú, több napig friss süteményt kapunk.

Jó étvágyat kívánunk!

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tej mentes receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.