Édesburgonya krémleves
Hozzávalók:
500g édesburgonya
1 fej vöröshagyma
2-3 fej fokhagyma
2 dl tej/ tejföl/ kefir/ főzőtejszín/ rizstejszín/ kókusztejszín
só, bors, oregáno, petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az édesburgonyát és a hagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk. Kevés margarinon vagy olajon a hagymákat és az édesburgonyát megpároljuk, majd felöntjük, annyi vízzel vagy csontlével hogy éppen ellepje. Ízesítjük tetszés szerint.
Amikor megpuhult összeturmixoljuk és hozzámelegítjük a tejszínt. (ha nem elég sűrű, tehetünk hozzá egy-két kanál lisztet). Összeforraljuk és pirított zsemlekockával , petrezselyemzölddel vagy oregánoval meghintve tálaljuk.
Próbáljátok ki Ti is!
Jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt szavak: egészséges életmód, gluténmentes, gluténmentes élelmiszer, recept, receptek, tejmentes.
Közvetlen link.