Édesburgonya krémleves

 

 

Hozzávalók:

500g édesburgonya

1 fej vöröshagyma

2-3 fej fokhagyma

2 dl tej/ tejföl/ kefir/ főzőtejszín/ rizstejszín/ kókusztejszín

só, bors, oregáno, petrezselyemzöld

Elkészítés:

Az édesburgonyát és a hagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk. Kevés margarinon vagy olajon a hagymákat és az édesburgonyát megpároljuk, majd felöntjük, annyi vízzel vagy csontlével hogy éppen ellepje. Ízesítjük tetszés szerint.

Amikor megpuhult összeturmixoljuk és hozzámelegítjük a tejszínt. (ha nem elég sűrű, tehetünk hozzá egy-két kanál lisztet). Összeforraljuk és pirított zsemlekockával , petrezselyemzölddel vagy oregánoval meghintve tálaljuk.

 

Próbáljátok ki Ti is!

Jó étvágyat kívánunk!

A bejegyzés kategóriája: Aktuális
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.