Vaníliás puha hókifli
Hozzávalók
• 130 g fehér rizsliszt, 30 g cirokliszt, 60 g burgonyakeményítő, 30 g kukoricakeményítő
• 12,5 dkg cukor/nyírfacukor/eritrit
• 2 csomag vaníliás cukor/xilites vaníliás cukor/eritrites
• 2 tojás
• 18-20 dkg vaj / tejmentes margarin
• 12,5 dkg darált dió vagy mogyoró
Díszítés
6 dkg porcukor/por eritrit
4 csomag vaníliás cukor/xilit/eritrit
Elkészítés
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összedolgozzuk. A kapott tészta puhább állagú, kissé
ragacsos lesz, ezért folpackba csomagoljuk és kb. fél órán át hűvös helyen pihentetjük.
A munka felületet, gyúródeszkát szórjuk meg rizsliszttel. A tésztából formázzunk 2 cm vastag rudat és ezt kb. 1,5 cm hosszú szeletekre daraboljuk. A darabokat kisujjnyi vastagra sodorjuk, végüket elvékonyítjuk, és kifli formára hajtjuk.
Zsírpapírral bélelt tepsire rakjuk, a kiflik között legalább 2-3 cm távolságot hagyjunk.
200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C) előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.
A kifliket még melegen megforgatjuk a vaníliás cukor és porcukor keverékben.
Nagyon finom puha, diós kifli. Kiváló sütemény karácsonykor és ünnepnapokon, de akár a hétköznapokon is. Sokáig eláll és puha marad.
Kiemelt szavak: életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta, Tejmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.