Ízletes ebéd: Paprikás csirke galuskával
Paprikás csirke galuskával

gluténmentes, tejmentes, laktózmentes
Hozzávalók:
3 db csirkecomb
2 dl rizstejszín
3 dkg rizsliszt
20 dkg vöröshagyma
1 ek fűszerpaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1,5 dl olaj
Só, bors, paprika, paradicsom
Galuska
200 g Mester Család galuskapor
1 tojás
kb. 150 ml víz
Elkészítés:
A csirkecombokat feldaraboljuk, megmossuk és lecsurgatjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajon megpirítjuk, majd fűszerpaprikát keverünk bele, ezután beletesszük a csirkét, zsírjára pirítjuk, beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát, enyhén megsózzuk, és fedő alatt kevés vízzel pároljuk. Ha a csirke megpuhult, 3 dl rizstejszínt 3 deka rizsliszttel elkeverünk, ezzel feleresztjük a levét, és jól felforraljuk.
A galuskához a hozzávalókat összekeverjük, pár percig állni hagyjuk, majd forró sós vízbe szaggatjuk. Addig főzzük, míg a nokedlik a víz tetejére feljönnek. Leszűrjük, leöblítjük, és tálalásig gőz felett melegen tartjuk.
Az étel természetesen elkészíthető sima liszttel és tejszínnel is.
Jó étvágyat Kívánunk!
Kiemelt szavak: ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta, tejmentes, Tejmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.