Gombás szűzérme pirítóssal
Hozzávalók:
- 1 szűzpecsenye
- 25 dkg gomba
- 5 dkg szalonna
- 2 nagy fej hagyma
- 2 dl tejszín/ rizstejszín
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál kukoricakeményítő vagy 1 csapott evőkanál rizsliszt
- só, őrölt bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- fejenként két szelet toast kenyér (gluténmentes)
Elkészítés:
1. A szűzpecsenyét 2 cm-es szeletekre vágjuk, klopfolás helyett kis időre nehezék alá tesszük. Sózzuk, borsozzuk, forró olajon mindkét oldalon egy serpenyőben elősütjük, csak annyira hogy kérget kapjon, majd egy tálra kiszedjük.
2. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk, a szalonnát felcsíkozzuk, a hagymát vékony karikára vágjuk és a hús olaján megdinszteljük. Rátesszük a csíkokra vágott szalonnát, majd a szeletelt gombát, pár percig pirítjuk, ízlés szerint tovább ízesítjük, végül rádobjuk a felaprított petrezselymet.
3. A keményítőt vagy rizslisztet a tejszínben csomómentesen elkeverjük és a gombához öntjük,
4. A hússzeleteket a tejszínes gombához adjuk, a szószban készre pároljuk, ha túl sűrűnek találjuk, kevés tejszín-víz keverékkel hígíthatjuk.
5. A kenyereket megpirítjuk, elosztjuk rajtuk a szószos húst, 1-1 sajtot ráfektetünk és sütőben átmelegítjük, hogy a sajt kissé ráolvadjon.
6. Díszíthetjük petrezselyemlevéllel, póréhagymával, paradicsommal, paprikával.
Jó étvágyat kívánunk!
Nagyon hamar elkészül, ízletes főétel, de fogyaszthatjuk vacsorára is.
Kiemelt szavak: gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, recept, receptek.
Közvetlen link.