Csőben sült karfiol

 

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol,

2 dl 12 %-os tejföl/laktózmentes tejföl/rizstejszín

2 dl kefir/laktózmentes joghurt/szója vagy kókuszjoghurt

2 tojás,

40 dkg csirkemell,

20 dkg sovány sajt (lereszelve)/Violife sajt

Gluténmentes zsemlemorzsa,

Tejmentes margarin

Elkészítés:
Sós vízben előfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. Közben egy tálban összekeverjük a zsírszegény tejfölt, és joghurtot, a 2 tojást, és a reszelt sajtot úgy, hogy a sajtból maradjon a tetejére is. A csirkemelleket roston elősütjük. Kivajazunk egy tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával. Ebbe tesszük a csirkemellet, a jól lecsöpögtetett karfiolt, majd ráöntjük a masszát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

 

A bejegyzés kategóriája: Főétel, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Reformtáplálkozási receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.