Zsemle, kifli gluténmentesen

schar kalács


Hozzávalók:

  • 30 dkg Mester KenyérMix
  • 200 ml víz, és/vagy tej
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 25g élesztő

Elkészítés: Az élesztőt a langyos, cukros vízbe morzsoljuk. Hozzáadjuk a lisztet, olajat, ízlés szerint kevés sót, és jól formálható ruganyos tésztát gyúrunk. Előkelesztés nélkül, vizes kézzel dolgozunk tovább. A zsemléhez kis gömböket formálunk, és a sütőlapra helyezzük. A kiflihez a tésztát kör alakúra nyújtjuk, cikkekre vágjuk és az alapjától a csúcs irányába feltekerjük, kifli formára hajtjuk. Meleg helyen 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Tetejét olajjal, tojással, vagy tejjel megkenjük, 220 C° fokon 20-30 perc alatt készre sütjük.

A bejegyzés kategóriája: Kenyér, pékáru, Receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.