Zöldséges sült csirke kölessel

gluténmentes, tejfehérjementes, laktózmentes, tojásmentes
- 8 db csirke felső comb
- 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller)
- 15 dkg kicsi egész gomba
- 25 dkg köles
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd foghagyma
- só, bors, kakukkfű, rozmaring, oregáno, őrölt csilipaprika
- olívaolaj
- narancslé
Elkészítés:
A combokról húzzuk le a bőrt, mossuk meg, sózz, borsozzuk. 4-5 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál friss narancslé keverékéhez adjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket – kb. 1-1 mokkáskanállal – keverjük jól össze és forgassuk bele a combokat. Takarjuk be a tálat és egy éjszakára tegyük a hűtőbe. A zöldségeket mossuk és pucoljuk meg, a répát és a vöröshagymát karikázzuk fel, a zellert vágjuk vékony szeletekre. A gombát tisztítsuk meg szokás szerint, a nagyobbakat vágjuk félbe.
Tepsi, vagy hőálló tál alját olajozzuk meg tegyük bele a combokat, rakjuk köré a zöldséget, hagymát, gombát és fedjük be a tálat.
220 °C -os sütőben 35-40 percig süssük, ez alatt a hús és a zöldségek is megpuhulnak. Vegyük le a fedelet, majd tegyük vissza a sütőbe még 10-15 percre, hogy a hús szép pirosra süljön, érdemes közben megforgatni a combokat. A kölest átmossuk és enyhén sós vízben a rizshez hasonlóan megfőzzük, nagyon jól illő köret a zöldséges sült csirkecombokhoz.
Kiemelt szavak: ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta, Tejmentes diéta, Tojásmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.