Zöldséges sült csirke kölessel

Zölsdéges csirke kölessel

gluténmentes, tejfehérjementes, laktózmentes, tojásmentes

  • 8 db csirke felső comb
  • 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller)
  • 15 dkg kicsi egész gomba
  • 25 dkg köles
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd foghagyma
  • só, bors, kakukkfű, rozmaring, oregáno, őrölt csilipaprika
  • olívaolaj
  • narancslé

Elkészítés:

Zölsdéges csirke kölessel
A combokról húzzuk le a bőrt, mossuk meg, sózz, borsozzuk. 4-5 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál friss narancslé keverékéhez adjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket – kb. 1-1 mokkáskanállal – keverjük jól össze és forgassuk bele a combokat. Takarjuk be a tálat és egy éjszakára tegyük a hűtőbe. A zöldségeket mossuk és pucoljuk meg, a répát és a vöröshagymát karikázzuk fel, a zellert vágjuk vékony szeletekre. A gombát tisztítsuk meg szokás szerint, a nagyobbakat vágjuk félbe.

Tepsi, vagy hőálló tál alját olajozzuk meg tegyük bele a combokat, rakjuk köré a zöldséget, hagymát, gombát és fedjük be a tálat.

220 °C -os sütőben 35-40 percig süssük, ez alatt a hús és a zöldségek is megpuhulnak. Vegyük le a fedelet, majd tegyük vissza a sütőbe még 10-15 percre, hogy a hús szép pirosra süljön, érdemes közben megforgatni a combokat. A kölest átmossuk és enyhén sós vízben a rizshez hasonlóan megfőzzük, nagyon jól illő köret a zöldséges sült csirkecombokhoz.

A bejegyzés kategóriája: Főétel, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tej mentes receptek, Tejcukor mentes receptek, Tojás mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.