Linzer
Hozzávalók:
- 20 dkg Schar Mix B liszt
- 10 dkg kukoricaliszt/rizsliszt
- 15 dkg vaj/margarin
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás sárgája
- 1 mokkás kanál szódabikarbóna
- 1 citrom héja
- 1 evőkanál tejföl/laktózmentes tejföl/cocomas
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, hagyjuk pihentetni úgy 20 percet a hűtőben (de ez ízlés dolga). Majd két réteg folpack között vékonyra nyújtjuk, és ízlés szerint dolgozunk tovább. Lehet teli + lyukas karikákat szaggatni, melyeket sütés után lekvárral össze kell ragasztani.
Készíthetünk ebből a tésztából diós kockát és almás pitét is.
Dobozban tárolva puha marad és sokáig eláll, persze ha marad belőle 🙂
Kiemelt szavak: gluténmentes, gluténmentes élelmiszer, recept, receptek, Táplálékallergia, üzlet.
Közvetlen link.