Linzer

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg Schar Mix B liszt
  • 10 dkg kukoricaliszt/rizsliszt
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 mokkás kanál szódabikarbóna
  • 1 citrom héja
  • 1 evőkanál tejföl/laktózmentes tejföl/cocomas

Elkészítése:

A hozzávalókat összedolgozzuk, hagyjuk pihentetni úgy 20 percet a hűtőben (de ez ízlés dolga). Majd két réteg folpack között vékonyra nyújtjuk, és ízlés szerint dolgozunk tovább. Lehet teli + lyukas karikákat szaggatni, melyeket sütés után lekvárral össze kell ragasztani.
Készíthetünk ebből a tésztából diós kockát és almás pitét is.

Dobozban tárolva puha marad és sokáig eláll, persze ha marad belőle 🙂

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.