Lekváros, csokis keksz

Hozzávalók:

  • 25 dkg gluténmentes liszt (Schar Mix B vagy C, Hammer Mühle)
  • 5 dkg darált mandula
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tojás
  • 12 dkg puha vaj
  • 20 dkg ét vagy tej tortabavonó
  • 20 dkg pikáns lekvár

Elkészítése:

A hozzávalókból jól gyúrható tésztát készítünk, két darabra vágjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. 15 percig hűtőben pihentetjük. Rizsliszttel megszórt deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. A nyújtófát és a formákat is lisztezzük be.
200 ° C-os (légkeverésnél 180 ° C) sütőben 8-10 percig ( a kakaósak gyorsabban sülnek) sütjük. Ha kihűltek a felmelegítetett lekvárral 1 barna 1 világos darabot összeragasztunk. A kekeszeket félig megmártjuk  a vízfürdőben felolvasztott bevonóban. Alufólián, hűvös helyen hagyjuk dermedni.  Sokáig eltartható.

Kategória: Desszert, Gluténmentes receptek, Receptek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.