Fűszervajas bagett
Hozzávalók:
- 1 db Schar bagett
- 10 dkg vaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés perezselyem
- só, bors
Elkészítése:
Fűszervajas Schar bagett
A kenyeret ferdén bevagdossuk egymástól kb. másfél ujjnyi távolságban, de vigyázzunk, hogy ne szeleteljük fel. A szeletek közé kenjünk fűszervajat, majd tekerjük a bagettet duplán alufóliába. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig. Tetejét ízlés szerint ropogósra piríthatjuk. Az így elkészített fűszervajas bagettet sütés előtt 1-2 napig hűtőben tárolhatjuk.
Fűszervaj készítése:
10 dkg vajat sóval, borssal, petrezselyemmel, ízlés szerint fokhagymával összekeverünk. 15 percre betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen. Formázhatjuk diónyi golyókká, vagy rúd alakúvá. Alufóliába tekerjük, és felhasználásig mélyhűtőben tároljuk, hónapokig fogyasztható. A felhasznált fűszerektől függően természetesen tetszés szerinti fűszervaj készíthető.