Fűszervajas bagett

Hozzávalók:

  • 1 db Schar bagett
  • 10 dkg vaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kevés perezselyem
  • só, bors

Elkészítése:

Fűszervajas Schar bagett

A kenyeret ferdén bevagdossuk egymástól kb. másfél ujjnyi távolságban, de vigyázzunk, hogy ne szeleteljük fel. A szeletek közé kenjünk fűszervajat, majd tekerjük a bagettet duplán alufóliába.  200 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig. Tetejét ízlés szerint ropogósra piríthatjuk. Az így elkészített fűszervajas bagettet sütés előtt 1-2 napig hűtőben tárolhatjuk.

Fűszervaj készítése:

10 dkg vajat sóval, borssal, petrezselyemmel, ízlés szerint fokhagymával összekeverünk.  15 percre betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen. Formázhatjuk diónyi golyókká, vagy rúd alakúvá. Alufóliába tekerjük, és felhasználásig mélyhűtőben tároljuk, hónapokig fogyasztható. A felhasznált fűszerektől függően természetesen tetszés szerinti fűszervaj készíthető.

Kategória: Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tojás mentes receptek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.