Karácsonyi mandulás keksz

 

mandulás

gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, diabetikus, szójamentes


Hozzávalók kb. 25 darabhoz

  • 100 g mandula
  • 100 g dió
  • 2  tojásfehérje
  • 80 g nyírfacukor/cukor
  • 2 evőkanál gluténmentes lenmagliszt/kókuszliszt/zabliszt/mákliszt/mandulaliszt/rizsliszt/gesztenyeliszt
  • mandulaforgács a forgatáshoz

Elkészítés:

mandulás keksz

A diót és a mandulát ledaráljuk. A tojásfehérjét lazán felverjük, beletesszük a diót és a mandulát, a cukrot és a 2 kanál lisztet, majd összekeverjük. Kis gömböket formálunk majd megforgatjuk a mandulaforgácsban. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

Vigyázzunk hamar készen van, nehogy túlsüssük.

Puha, finom süteményt kapunk.

A recept ötletét a kifőztük.hu oldalán találtuk.

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.