Karácsonyi mandulás keksz
Hozzávalók kb. 25 darabhoz
- 100 g mandula
- 100 g dió
- 2 tojásfehérje
- 80 g nyírfacukor/cukor
- 2 evőkanál gluténmentes lenmagliszt/kókuszliszt/zabliszt/mákliszt/mandulaliszt/rizsliszt/gesztenyeliszt
- mandulaforgács a forgatáshoz
Elkészítés:
A diót és a mandulát ledaráljuk. A tojásfehérjét lazán felverjük, beletesszük a diót és a mandulát, a cukrot és a 2 kanál lisztet, majd összekeverjük. Kis gömböket formálunk majd megforgatjuk a mandulaforgácsban. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk hamar készen van, nehogy túlsüssük.
Puha, finom süteményt kapunk.
A recept ötletét a kifőztük.hu oldalán találtuk.
Kiemelt szavak: cukorbetegség, egészséges életmód, életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Reform táplálkozás, Tejcukor mentes diéta, Tejmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.